Seuraa meitä:       

Tomas Westerlundista KeuPa HT:n päävalmentaja kaudesta 2020-21 alkaen

KeuPa HT:ssa toista kauttaan apuvalmentajana toiminut Tomas Westerlund siirtyy joukkueen päävalmentajaksi kaudesta 2020-21 alkaen. KeuPa HT on solminut Westerlundin, 28, kanssa 1+1 vuoden sopimuksen.  Näistä jälkimmäinen vuosi on seuraoptio.

Ensimmäistä kertaa valmentajaurallaan päävalmentajana aloittavalla Westerlundilla on mm. kansainvälistä kokemusta KHL:stä.  Ennen Keuruulle siirtymistään kaudelle 2018-19, Westerlund on toiminut videovalmentajana KHL:n Jokereissa ja Salavat Yualev Ufassa kolmena eri kautena. Kauden 2016-17 hän oli Jokereiden A-junioreiden apuvalmentaja.

Valinnassa painoivat ymmärrys KeuPa HT:n identiteetistä sekä kyky kehittää toimintaa kokonaisvaltaisesti

KeuPa HT:n hallituksen puheenjohtajan Antti Elon mukaan nyt haettiin valmentajaa, jolla on lajitietoa- ja osaamista tuloksen tekemiseen sekä kyky kehittää toimintaa kokonaisvaltaisesti. Lisäksi valinnassa painoi ymmärrys KeuPa HT:n identiteetistä.

Katsomme että ”Tomppa” on oikea ratkaisu meille kokonaisuuden kannalta. KeuPa HT haluaa pärjätä Mestiksessä vuodesta toiseen ja samalla kehittää toimintaa entistä ammattimaisempaan suuntaan. Tomaksella on kokemusta Mestiksestä nyt parin vuoden ajalta, joten hän tuntee sarjan ja sen mitä pärjääminen siinä vaatii. Näemme myös, että hän on jo tässä kohta parin vuoden ajan kehittänyt osaamistaan, joten hän on valmis päävalmentajan vastuuseen, Elo sanoo.

1+1 -vuotinen sopimus Elon mukaan mahdollistaa myös pitkäjänteisemmän seuran kehittämisen.

- Jo viime kesänä ajatuksena oli, että Tomas voisi olla meidän päävalmentaja tulevaisuudessa. Nyt katsomme, että hän kehittänyt itseään ja on valmis haasteeseen. KeuPa HT on ollut valmentajille myös todella hyvä kasvualusta ja haluammekin luoda hyvät puitteet sille, että Keuruulla valmentajalla on hyvä työympäristö missä voi onnistua. Seuran aiemmat saavutukset kertovat siitä, että tässä olemme meidän Mestis-historian aikana onnistuneet. Itse rekrytointiprosessi meni myös erittäin luontevasti, mikä mahdollistaa keskittymisen loppukauteen.

- Samalla haluamme antaa kiitos nykyisen päävalmentajan Niko Erosen työlle. Kausi on pitänyt sisällään monenlaisia vaiheita ja etenkin loukkaantumiset ovat sekoittaneet pakkaa. Tästä huolimatta päivittäinen työskentely ja tulos on ollut hyvällä tasolla. Uskomme, että Erosen johdolla tulemme pärjäämään keväällä hyvin ja siihen haluammekin nyt panostaa ja antaa täyden tuen. Alunperinkin oli kyse yhden kauden projektista hänen kanssaan ja etenemme siis tämän suunnitelman mukaan.

Keuruu on loistava paikka asua ja kehittyä sekä valmentajana että ihmisenä”

Westerlund itse kommentoi tulevaa pestiä seuraavasti: 

- Päävalmentajaksi siirtyminen oli alustava suunnitelma, kun Keuruulle viime kaudeksi tulin. Olenkin todella tyytyväinen, että seurajohto halusi jatkaa yhteistyötä. Olen tykännyt olla Keuruulla ja ihmiset täällä ovat mahtavia. Keuruu on loistava paikka asua ja kehittyä sekä valmentajana että ihmisenä.

Ensi kauden joukkueen rakentamista tehdään Westerlundin johdolla ja samalla kartoitetaan apuvalmentajan paikkaa sekä muuta valmennustiimiä. Seura tiedottaa kevään aikana tulevista nimityksistä lisää.

Kuva: Tomas Westerlund 

Kuvaaja: Tomi Autio