Seuraa meitä:       

Juuso Mörsky KeuPa HT:n toimitusjohtajaksi - panostuksia myös liiketoiminnan kehittämiseen

KeuPa Hockey Oy:n toimitusjohtajana aloittaa kaksi edellistä vuotta seuran myynti- ja markkinointipäällikkönä toiminut Juuso Mörsky. Keväällä 2019 pelaajauransa lopettanut Mörsky, 30, aloittaa toimitusjohtajana helmikuusta 2020 lähtien.

Lapualta lähtöisin oleva Mörsky kiekkoili monipuolisella pelaajaurallaan useissa eri joukkueissa niin Suomessa kuin ulkomailla. Juniorivuodet Mörsky pelasi Seinäjoella ja Jyväskylässä. JYPin juniorivuosien jälkeen vuosina 2010-2013 Mörsky edusti Vaasan Sportia, jonka jälkeen oli mukana nostamassa KeuPa HT:ta Mestikseen kaudella 2013-2014. Mörsky ehti edustaa KeuPa HT:ta kaikkiaan neljällä eri kaudella. Keupa HT:n ja Sportin lisäksi Mörsky on myös pelannut mm. ulkomailla yhdet kaudet norjalaisessa Kongsvingerissa ja itävaltalaisessa EC Bregenzerwaldissa.

Mörsky on pelaamisen ohella opiskellut Jyväskylän ammattikorkeakoulussa kansainvälisen kaupan tradenomiksi vuonna 2016, erikoistuen urheiluliiketoimintaan. Tutkintoon liittyvässä lopputyössä Mörsky tutki Mestis-jääkiekkoliigan toimitusjohtajien käsityksiä johtajuudesta.

Peliuran viimeisinä vuosina minulle selkeni ajatus siitä, että haluan uran päättyessä jatkaa töitä jääkiekon parissa. Tämän pitäen mielessäni rakensin selvän kehityspolun itselleni, Mörsky kommentoi taustaansa

Alkavaa pestiään Mörsky kommentoi seuraavasti: “Varsinkin viimeisen kahden vuoden aikana minulle on muodostunut hyvä kokonaiskäsitys meidän organisaatiostamme. Hallituksen kanssa olemme samaa mieltä siitä, mihin suuntaan haluamme KeuPa HT:ta viedä. Lähdemme nyt jatkamaan hyvää työtä ja kehittämään toimintaa edelleen.

Nimityksellä selkeytetään rooleja ja haetaan dynamiikkaa organisaatioon

KeuPa Hockey Oy:n hallituksen puheenjohtaja Antti Elo kommentoi nimitystä seuraavasti:

KeuPa Hockeyn hallitus näki tärkeänä nimittää KeuPa Hockey Oy:lle toimitusjohtajan. Parin viime vuoden aikana operatiivista toimintaa on hoidettu ilman toimitusjohtajaa. Tämä järjestely on sitonut yhtiön hallitusta operatiiviseen toimintaan seuran pitkäaikaisen kehittämisen kustannuksella. Juusolla on taustansa ja osaamisensa puolesta erinomaiset edellytykset toimia seuran operatiivisena johtajana. Toimitusjohtajana Juuson odotetaan kehittävän niin seuran liiketaloutta kuin urheilupuolta. 

Antti Elo jatkaa: 

- Halusimme hallituksessa laittaa koko operatiivisen toiminnan yhden johtajan alle, joka pystyy johtamaan sekä toimiston toimintoja, että myös urheilun toimintoja. Juusolla on tehtävään todella hyvät taustat. Hänellä on takanaan pitkä pelaajaura, urheiluliiketoiminnan tutkinto sekä hyvä määrä työkokemusta myynti- ja markkinointipäällikön työstä. Lisäksi hän on kuulunut pitkään KeuPa-perheeseen. Juuso tuntee ihmiset, lajin, urheiluliiketoiminnan, asiakkaat, kiekkokulttuurin ja Keuruun seutukunnan.

Liiketoiminnan kehitystyöhön lisäresursseja

Toimitusjohtajan ohella KeuPa Hockey Oy:n hallitus panostaa liiketoiminnan kehitystyöhön nimittämällä Teemu Vesalan liiketoiminnan kehityspäälliköksi. Teemu Vesala on toiminut Keupa HT:n organisaatiossa toiminnanjohtajana sekä asiakaspäällikkönä.

KeuPa Hockey Oy:n hallituksen puheenjohtaja Antti Elo perustelee uuden toimenkuvan hyötyjä seuraavasti:

- Haluamme palvella asiakkaitamme entistä paremmin.  Pyrimme ensi kädessä kehittämään asiakassuhteitamme siten, että tarjoamme olemassa oleville asiakkaille aiempaa laajempia palveluita. Myöhemmin kuvaan tulevat myös uudet asiakkuudet ja palvelukokonaisuudet.

Teemu Vesala kommentoi nimitystään näin:

- Tulin Keupa HT:n toimintaan asiakkuuspäälliköksi kehittämään seuran asiakkuuksia. Silloisen toimitusjohtajan äkillisen sairastumisen myötä minua pyydettiin toiminnanjohtajaksi, eikä siinä tilanteessa peräytyminen tietenkään tullut kyseeseen. Aluksi väliaikaiseksi kaavailtu rooli jatkuikin yllättävän pitkään ja toimenkuvani muuttui varsin toisenlaiseksi. Palaan uudessa roolissani enemmän alkuperäiseen asemaani. On hienoa monien vaiheiden jälkeen päästä kehittämään toimintaamme juuri yhteistyökumppaneiden ja asiakkaiden suuntaan sekä miettimään uusia liiketoimintamahdollisuuksia.

Antti Elon mukaan Teemu Vesala soveltuu hyvin liiketoiminnan kehitystyöhön monestakin syystä.

- Teemun laaja ymmärrys ja tietotaito urheiluun liittyvästä liiketoiminnasta ja idearikkaus ovat hänen selkeitä vahvuuksia tehtävään. Hän omaa myös laajan kokemuksen myynnistä ja asiakaspalvelutyöstä, Antti Elo päättää.