Seuraa meitä:       

Maskin käyttö KeuPa HT:n ottelutapahtumissa

Kaikkiin Mestiksen otteluihin edellytetään tällä hetkellä kasvomaskin käyttöä. Tällä, sekä muilla ottelutapahtumaan liittyvillä ohjeistuksilla voimme kaikki yhdessä vaikuttaa siihen, että KeuPa HT:n kotiotteluista voi nauttia turvallisesti livenä myös vallitsevassa tilanteessa.

Usein kysytyt kysymykset liittyen kasvomaskien käyttöön:

Milloin kasvomaskia kuuluu käyttää?

Maskia tulee käyttää jäähallin alueella koko ottelutapahtuman ajan.

Pitääkö minulla olla oma kasvomaski?

Ruuhkien ja turhien kontaktien välttämiseksi toivomme, että katsojat tulisivat otteluihin jo valmiiksi kasvomaskit päässä, mutta jaamme ovella kertakäyttömaskeja niille, joilla ei ole omaa maskia.

Minulla on terveydellinen este maskin käytölle, pääsenkö silti ottelutapahtumaan?

Kyllä, ottelutapahtumaan pääsee ilman maskia, jos siihen on terveydellinen este. Jos maskia ei terveydellisistä syistä voi käyttää, suosittelemme visiiriä ja edellytämme erityistä huolellisuutta turvaväleissä ja käsihygieniassa.

Kuinka käyttää ravintola- ja pubipalveluita kasvomaskin kanssa?

Syödessä ja juodessa ei käytetä maskia, mutta muina aikoina kasvomaski on oltava kasvoilla. Syömisen ja juomisen yhteydessä on tärkeää muistaa hyvä käsihygienia ja turvavälit.

Miksi maskisuositus koskee ensisijaisesti vain yli 15-vuotiaita?

THL:n maskisuositus, jota myös Mestis-peleissä seurataan, koskee yli 15-vuotiaita, sillä kasvomaskin käyttö vaatii huolellisuutta. Maskia on esimerkiksi aina käsiteltävä puhtailla käsillä. Viruksella mahdollisesti tahraantunut maski voi aiheuttaa tartuntariskin. Yli 15-vuotiaat liikkuvat tätä nuorempia useammin itsenäisesti ilman aikuista, jolloin maskin oikeanlainen käyttö on heidän omalla vastuullaan.

Jos pidän maskia, tuleeko minun silti pitää turvaväli muihin?

Kyllä. Kasvomaski on lisäsuoja. Maskin käytöstä huolimatta noudata myös muita ohjeita. Tärkeimpiä suojatoimenpiteitä koronavirusta vastaan on se, ettei flunssaoireisena tulla peleihin, turvavälit, hyvä käsihygienia, yskiminen hihaan ja näiden lisäksi kasvomaskien käyttö.

 

Kysymykset koskien ottelutapahtumia Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.