Seuraa meitä:       

Noin neljännes runkosarjasta takana - lyhyt katsaus alkukauteen

Runkosarjasta on nyt melkein neljäsosa pelattu ja on lyhyen katsauksen aika alkukauden osalta.

12 ottelun jälkeen KeuPa HT löytyy sarjataulukosta sijalta 7. Saldona kuusi voittoa ja saman verran tappiota. Viidestä viimeisestä ottelusta joukkue on ottanut neljä voittoa, joten suunta on ollut koko ajan vahvasti ylöspäin. Kotona KeuPa HT on alkukauden aikana ollut sarjan parhaimmistoa voittaen kuudesta kotiottelusta viisi. Rajoituksista huolimatta myös tunnelma katsomossa on ollut kotiotteluissa loistava.

Näin päävalmentaja Tomas Westerlund summaa alkukauden.

Alkukausi starttasi hieman yskähdellen ja peli ailahteli paljon illasta toiseen. Nyt olemme tehneet pieniä muutoksia ja saanet juonen päästä kiinni. Olemme kuitenkin saaneet pidettyä positiivisen ilmapiirin joukkueessa ja vaikeina hetkinä joukkue on hitsautunut hyvin yhteen. Päivittäistä harjoittelun laatua meidän pitää vielä saada paremmaksi, jotta se tarttuisi myös peleihin.”

Mestiksen alkukausi on käynnistynyt vallitsevan koronatilanteen takia hiukan normaalista poikkeavalla kaavalla. Joukkueet on jaettu kolmeen eri lohkoon, ja joukkueet ovat tähän mennessä pelanneet vain oman lohkonsa joukkueita vastaan. KeuPa HT:n kanssa samassa lohkossa ovat pelanneet Ketterä, SaPKo, Kiekko-Pojat ja Peliitat. Myös ottelurytmi on ollut hiukan normaalista poikkeavaa ja viikonloppupelejä on ollut paljon.

”Meillä on todella kova ja tasainen lohko. Joka ilta saa laittaa parastaan, eikä pisteitä irtoa keneltäkään helposti. Hieno juttu tietenkin, että saadaan pelata pelkästään kovia joukkueita vastaan ja mittaamaan joukkueemme potentiaali heti alkukaudesta. Onneksi pääsemme myös maajoukkuetauon jälkeen pelaamaan myös viikkopelejä ja totuttelemaan kovempaan pelirytmiin. Nyt olemme pelanneet lähtökohtaisesti pelkästään viikonloppuisin, mikä on tietenkin mahdollistanut kovemman harjoittelun alkuviikosta”, Westerlund kommentoi lohkojakoa.

”Urheilupuolella olemme pyrkinyt keskittymään pelkästään olennaiseen, eli jääkiekkoon ja myös pelaajat ovat pysyneet terveinä. Olemme noudattaneet tiukasti joukkueen asettamia sääntöjä ja sosiaalinen toiminta kaukalon ulkopuolella on jäänyt vähäiseksi, mikä on ollut sitten henkisesti raskasta pelaajille”, Westerlund mainitsee.

Westerlund jakaa vielä myös kiitosta keuruulaisyleisölle.

”Hienoa on ollut nähdä, että yleisöä on jaksanut käydä peleissä ja positiivinen henki on heijastunut myös katsomosta. Rumpuryhmä ja katsojat ovat iso voimavaramme kotipeleissä, mistä on pelaajien helppo saada virtaa kentälle. Iso kiitos katsojille, jotka jaksavat olla seuran ja joukkueen tukena näinä erikoisina aikoina.”

Loppuun vielä katsaus KeuPa HT:n sairastuvalle tauolle mentäessä.

Veeti Vuorio – Viikko kerrallaan

Sami Suni – Päivä kerrallaan

KeuPa HT jatkaa otteluitaan torstaina 12.11. klo 18.30 Keuruulla, kun vieraaksi saapuu Joensuusta Kiekko-Pojat.