Seuraa meitä:       

KeuPa HT:n ensi kauden valmennuskaksikko selvillä – Westerlund jatkaa päävalmentajana

Kolmatta kautta KeuPa HT:n valmennustiimissä ja ensimmäistä kauttaan päävalmentajana toimiva Tomas Westerlund, 29, jatkaa Ihmisten joukkueen päävalmentajana tulevallakin kaudella. Westerlundilla oli sopimuksessaan seuraoptio, jonka seura päätti ehdottomasti käyttää. Penkin takana jatkaa myös tällä kaudella apuvalmentajana toiminut Max Walther.

Kauden keskeyttämisestä huolimatta oli KeuPa HT:n syyskausi pelillisesti onnistunut. Peli kehittyi koko ajan ja sarjan keskeytyksen kohdalla KeuPa HT oli kuntopuntarin kärkijoukkue, joukkue nappasi pisteitä yhdestätoista peräkkäisestä ottelusta ja voittoja kertyi yhdeksän. Vaikka ensimmäinen kausi on ollut olosuhteiden puolesta poikkeuksellinen, ei Westerlund näe omassa työssään isoa eroa edelliskausiin ja onkin positiivisella mielellä Keuruulla jatkamisesta:

     - Loistavat fiilikset on saada jatkaa töitä Keuruulla. Meillä on täällä hieno yhteisö, joka puhaltaa yhteen hiileen. Hallista löytyy myös tämän sarjan parhaimmat sekä äänekkäimmät fanit. Työnkuva ei hirveästi ole itselläni muuttunut, vaikka titteli tälle kaudelle vaihtuikin. Pyrin joka päivä olemaan oma itseni ja auttamaan pelaajia kehittymään.

Päävalmentajapestin lisäksi Westerlund toimii KeuPa HT:ssa pelaajakoordinaattorina. Tulevan kauden joukkueen kasaaminen ja pelaajien kartoittaminen on myös laitettu hiljalleen käyntiin. Tulevalle kaudelle Westerlundilla on selkeä visio siitä, millaisia pelaajia joukkueeseen halutaan:

     - Urheilullisuus ja joukkueessa työskentely ovat tärkeimmät arvot, kun pelaajia valitaan. Haluamme tänne pelaajia, joilla on halu mennä eteenpäin ja ovat valmiita tekemään myös töitä sen eteen.

KeuPa HT tähtää menestykseen urheilullisesti myös ensi kaudella ja Westerlund tietää mitä se tulee vaatimaan:

     - Kyllä laadukas arkityö on meillä keskiössä. Se pitää olla kunnossa, jos halutaan menestyä joukkueena tai kehittyä yksilötasolla.

 

Kuva: Tomi Autio

Max Walther jatkaa Westerlundin aisaparina myös tulevalla kaudella

Kuluva kausi on ollut 23-vuotiaan Waltherin ensimmäinen Keuruulla ja myös ensimmäinen valmennuspesti miesten sarjoissa. Mestiksen vaatimustaso oli Waltherille tiedossa ja arjen työskentelyssä on ollut mielekästä nähdä tuloksia:

     - Mestis sarjana oli aika lailla sellainen kuin osasin odottaa. Joka ilta on oltava parhaimmillaan, jos pisteitä haluaa. Myös nuoret pelaajat, jotka pelaavat Mestistä ensimmäisiä kausiaan, heidän kehittymisensä ja oman ruutunsa kasvattaminen on iso osa tätä sarjaa ja valmentajalle se on palkitsevaa nähdä tulos yhteisesti tehdystä työstä.

Myös kotiutuminen Keuruulle on sujunut hienosti. Kaupunki saakin vuolaat kehut Lahdesta siirtyneeltä valmentajalta:

     - Aika täällä on tuntunut hienolta, organisaatiossa asiat toimivat hyvin ja kaupungista löytyy kaikki tarvittava, olen nauttinut erittäin paljon työstäni täällä.

 

 Kuva: Tomi Autio

KeuPa Hockey Oy:n toimitusjohtaja Juuso Mörsky on mielissään valmentajakaksikon jatkosopimuksista. Mörsky näkee, että jatkuvuus luo vahvaa pohjaa tulevaa varten ja organisaatio kehittyy urheilun puolella koko ajan oikeaan suuntaan:

     - Hienoa, että sama kaksikko jatkaa Keuruulla, mikä onkin ollut koko ajan meidän yhteinen tahtotilamme. Erittäin haastavista olosuhteista huolimatta ’Tompan’ johdolla valmennustiimi on kehittänyt organisaation urheilullista puolta vahvasti koko kauden ajan. Siihen olemme tyytyväisiä kuten myös itse tämänhetkiseen urheilulliseen tulokseen. Edelleen KeuPa HT:ssa haluamme menestyä joukkueena sekä auttaa pelaajia ja valmentajia eteenpäin urallaan. Uskon, että tällä tiimillä on parhaat mahdollisuudet tavoitteiden saavuttamiseen myös ensi kaudella.

Valmennustiimiin kartoitetaan vielä mahdollisia puuttuvia palasia, mistä tullaan myöhemmin keväällä tiedottamaan.