Seuraa meitä:       

KOOVEE niskan päällä vuoden viimeisissä otteluissa – Pelit jatkuvat vuoden vaihteen jälkeen Espoossa

KeuPa HT ja KOOVEE paketoivat vuoden 2022 back-to-back otteluilla. Ensimmäinen kohtaaminen Tampereella torstaina päättyi värikkäiden vaiheiden jälkeen isännille jatkoajalla luvuin 6-5. Perjantaina Keuruulla koettiin draamaa ja myös jälkimmäisessä kohtaamisessa KOOVEE oli maalin verran etevämpi loppulukemien ollessa 3-4.

KOOVEE – KeuPa HT

KeuPa HT tuli ryminällä otteluun joulutauon jälkeen ja jatkoi siitä mihin sen peliin totuttiin ennen taukoa – aktiivista, hyökkäävää ja raikasta kiekkoa. Avauserä oli selvää soturien hallintaa ja jo ajassa 14.18 vierasjohto oli kolmen maalin suuruinen. Avausmaalin ja samalla uransa ensimmäisen Mestis-maalinsa taituroi avausminuutilla läpiajosta Riku Tohila. Toinen maali syntyi ylivoimalla tutulla kuviolla, kun Joni Airo pääsi napauttamaan neliön keskeltä kiekon pönttöön. Illan kolmas tuli pistepörssikärki Mikko Pertun laukauksella.

Sotureilla oli paikkoja tehdä muutama maali lisääkin ja kiekko kävi aivan maaliviivoilla seuraavalla ylivoimallakin. Seuraavan maalin suoritti kuitenkin KOOVEE alivoimalla Santeri Aallon onnistumisella. 1-3 lukemissa lähdettiin erätauolle.

Jos ensimmäinen erä oli täysin keupalaisten niin toiseen erään isännät ottivat ohjakset käsiinsä. Joona Korhosen ylivoimamaalilla peli kaventui 2-3. Heti KOOVEEN kavennuksen jälkeen KeuPa HT sai ylivoiman ja vain 7s jälkeen Juuso Heikkilä napautti tarkalla rannevedolla tilanteeksi 2-4. Kahden maalin johto ei pitänyt kuitenkaan kauaa vaan KOOVEEN kaksi nopeaa maalia tasoittivat ottelun. Tekijöinä Santeri Airola ja Samu Markkula.

Kolmas erä oli tasaisempaa peliä ja molemmat joukkueet pelasivat varmistellen ylivoimahyökkäyksiä. Erän loppuun KOOVEE otti jäähyn ja viime aikoina hyvin toiminut ylivoima onnistui jälleen – Mikko Perttu tarjoili hienosti Eetu Mäelle ja peli oli 4-5. Jo värikäs ottelu osoitti vielä yhden lisämausteen iltaan, kun KOOVEE tuli tasoihin kaikkien yllätykseksi Santeri Airolan maalilla vain vajaa minuutti keupalaisten johto-osuman jälkeen. Edessä oli jatkoaika. KOOVEE sai säilytettyä momentuminsa ja ratkaisi ottelun ja lisäpisteen Santeri Aallon maalilla.

KeuPa HT – KOOVEE

Perjantai-iltaan lähdettiin selvistä lähtökohdista: soturit janosivat revanssia, kun edellinen peli lipesi käsistä pitkälti omiin virheisiin. Ottelun käsikirjoitus noudatti samaa kaavaa kuin torstaina, mutta käänteisesti. Kotijoukkue piti enemmän kiekkoa ja laukoi hanakasti jo avauserässä, mutta kaikkein vaarallisimmille paikoille joukkue ei päässyt. Sen sijaan KOOVEE naulasi ensimmäisen Adam Wolinin maalinedusohjurilla.

Toiseen erään lähdettiin 0-1 tilanteesta ja toisella peliminuutilla vierailijat lisäsivät johtoaan Ville Niemisen viivalaukauksella. Maalin jälkeen pelissä oli sekavampi vaihde, mutta hiljalleen soturit saivat peliään uomaan ja loivat tukun pitkiä hyökkäyksiä ja maalintekotilanteita. Kesken soturien pitkien painostusten KOOVEE sai jälleen onnistumisen ja johti peliä jo 0-3 – aivan kuten KeuPa HT torstaina. Myös edellisessä ottelussa onnistunut Joona Korhonen maalasi vieraiden kolmannen. Kotijoukkue ei kuitenkaan lannistunut vaan haki vimmatusti kavennusta. Kova aggressiivisuus johti kahteen jäähyyn Ihmisten joukkueelta. Alivoima toimi kuitenkin hyvin ja jälkimmäisen jäähyn aikana vaarallisimmat paikat nähtiin KOOVEE-päädyssä. Soturit loivat tukun vaarallisia vastahyökkäyksiä ja lopulta Juuso Ketola napautti rannarilla pelin 1-3.

Päätöserässä nähtiin tuttua KeuPaa ja peli pyöri vieraiden päädyssä. Hyvään vireeseen päässyt Eetu Mäki onnistui eilisen tapaan maalinteossa, kun mies napautti ylivoimalla kaventamana osuman. Kotijoukkue sai selvästi lisää virtaa maalista ja jatkoi kovaa paineistusta. Aktiivisuus toi tulosta ja kavennuksen, kun Jani Kluuskerin viivatanssin jälkeen kiekko löysi Valtteri Koskelan lapaan ja puolustaja laukoi kiekon takayläkulmaan. Tasoitusosuman jälkeen hurmioitunut kotiyleisö janosi lisämaaleja, mutta lukuisista huippupaikoista, ylivoimasta ja tolppaosumista huolimatta verkko ei heilunut. Sen sijaan KOOVEE rankaisi soturien huolimattoman keskialueen ja hyökkäysinisen pelaamisen jälkeen, pääsi yhteen harvoista vastahyökkäyksistä ja teki maalin Santeri Airolan toimesta. KeuPa HT:n suvereeni kolmas erä jäi näin palkinnotta eikä lopun paineistus tuonut enää maalia.

Uuden vuoden jälkeen pelejä jatketaan vierasottelulla Kiekko-Espoota vastaan keskiviikkona. Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Keuruulla nähtiin todellinen trilleri ja tasainen kamppailu. Seuraava kotiottelu on luvassa 12.1. kun Keuruun jäähallissa vastaan luistelee RoKi!

Katso  KeuPa HT – KOOVEE otteluiden maalikoosteet alta.