Seuraa meitä:       

Tappioputki poikki ja tärkeät kolme pistettä mukaan Kajaanista – Hokki kaatui perjantai-iltana luvuin 3-8

KeuPa HT:n joukkue sai viimein tammikuun ensimmäisen voittonsa ja katkaisi samalla pitkän tappioputkensa, kun joukkue kellisti vieraskaukalossa Kajaanin Hokin maalein 3-8. Illan pääarkkitehtinä toimi Juuso Heikkilä, joka täräytti hattutempun täyteen ensimmäisessä erässä vajaaseen kahdeksaan minuuttiin. Kausi jatkuu heti lauantaina, kun Ihmisten joukkue aloittaa kotipelien sarjan IPK:ta vastaan! 

Ottelu saa vauhdikkaan alun, kun vastahyökkäyksestä ajassa 1.30 Juuso Heikkilä napauttaa Valtteri Koskelan syötöstä kiekon ilmasta pesäpallotyyliin sisään. Hokin kuittaus tulee kuitenkin pian, kun Julius Korjus pääsee kiertämään KeuPa-maalin ja laukomaan vapaasta sektorista kiekon ohi Oskari Parviaisen. Pian maalin jälkeen soturit saavat ylivoiman, jonka aikana Juuso Heikkilä maalaa jälleen. Leo Ring antaa upea alivoimanelikon lävistävän syötön ja Heikkilä pääsee laukomaan puolityhjään maaliin. Hieman myöhemmin Hokin Ville-Valtteri Mustonen saa suihkukomennuksen selästä taklaamisesta ja edessä on viiden minuutin ylivoima sotureille. YV toimii mallikkaasti, kun ensin KetolaRingHeikkilä tekevät lähes identtisen maalin 1-2 maalin kanssa. Seuraava maali oli sekin kaunista katseltavaa, kun kolmikko Niku Sandvik Kivelä rakentavat lyhytsyötöillä Kivelälle tyhjän maalin ja hyökkääjän on helppo työ siirtää kiekko maaliin. Tukevan tuntuisessa johdossa kotijoukkue pääsee pelin päälle avauserän loppupuolella ja myös kaventaa lukemiksi 2-4 Oskari Siikin kovalla laukauksella. Tapahtumarikas avauserä päättyy myös lukemiin 2-4.

Myös toisen erän alku on vauhdikas, kun jo toisella peliminuutilla Leo Ring ja Kohei Sato rynnistävät vastahyökkäykseen ja Ringin upeasta passista Sato pääsee tinttaamaan tilanteeksi 2-5 ensimmäisellä KeuPa-maalillaan. Ajassa 27.26 Joni Airo pääsee läpiajoon, mutta ujutus ei aivan uppoa. Patrik Koiviston torjunnan jälkeen irtopala jää kuitenkin kuin tarjottimelle maalin nurkille, josta sen käy räppäämässä sisään pistepörssiä johtava Mikko Perttu. Tilanteen jälkeen kotijoukkue vaihtaa maalinsuulle Alex Mäkelän. Hetkeä myöhemmin Ihmisten joukkue pääsee jälleen ylivoimalle, jonka aikana joukkue naulaa lopullisen ratkaisun iltaan. Mikko Perttu jakaa kiekon maalin taustalta Juuso Ketolalle, jonka kova lyöntilaukaus painuu takayläkulmaan. Erä päättyy näihin lukemiin sekä Hokki-jäähyyn.

Hyvää kaavaa ei kannata rikkoa, joku voisi sanoa kun kolmas erä alkaa kahden edellisen tavoin soturien maalilla erän toisella minuutilla. Tehokas ylivoima toimittaa jälleen ja tekijänä illan toisellaan Mikko Perttu, joka laukoo ovelasti kiekon Mäkelän kypärän kautta sisään. Pelin jo ratketessa kolmas erä oli pelailua, joskin Hokki haki hyvää lopetusta kamppailulle ja siten asetelmia lauantaille. Joukkue saikin vielä pientä mahdollisuutta kiriä maaleja kiinni parin ylivoiman aikana, mutta KeuPa HT:n alivoima kesti. Erän lopussa Eetu-Santeri Koivunen pääsi kaunistelemaan lukemia hieman 3-8, mutta lopputuloksen kannalta tällä ei ollut merkitystä.

Soturit nappasivat näin tärkeän voiton henkisesti, kun joulukuun alun jälkeen hyvistä peliesityksistä huolimatta joukkue ei ole onnistunut napsimaan voittoja. Oskari Parviaiselle kelpo iltapuhde maalilla 25 torjunnalla. Kauaa ei voittoa ehdi kuitenkaan juhlia sillä peliviikko jatkuu ja se päätetään kotona lauantain huippuottelussa, jossa vastaan luistelee IPK! Lämpimästi tervetuloa kannustamaan sotureita lauantai-illan ottelussa, liput myy tuttuun tapaan seat4.me sekä Keuruulla Printek / KirjaKeuruu.

Katso ottelun Hokki – KeuPa HT maalikooste alta.