Seuraa meitä:       

Voitto pitkän kaavan kautta latvialaisten toisessa kohtaamisessa – KeuPa HT voittoon luvuin 4-3

KeuPa HT:n ja HK Zemgalen toinen kohtaaminen keskiviikkona Keuruulla oli erityyppinen ottelu tiistain kamppailuun nähden. Sotureiden koneet käynnistyivät kamppailuun toden teolla vasta päätöserässä, jossa joukkue nousi tappioasemasta tasoihin ja pakotti pelin jatkoille. Lopulta voittomaalikilpailussa illan sankareiksi nousivat maalin tehneet Niko Kivelä ja Miiro Linjala sekä neljä yritystä viidestä torjunut Oskari Parviainen

Tiistaina niukasti maalilla hävinnyt vierasjoukkue tuli avauserään hyvällä ilmeellä ja energialla. HK Zemgalen aktiivinen puolustuspään pelaaminen avasi joukkueelle useita hyökkäyssaumoja. Varsinkin ottelun kahdessa ensimmäisessä erässä latvialaiset olivat liikkeellä raikkaammalla jalalla, mikä vaikeutti soturien pelaamista suuresti. Vierasjoukkue oli vahvempi niin luistelu- kuin kamppailupelaamisessakin ja hallitsi pelitapahtumia. Avauserä oli kuitenkin maaliton ja ainoa tilastomerkintä oli Miiro Linjalan kahden minuutin rangaistus.

Ottelun maalihanat aukesivat vasta toisen erän avauskympin jälkeen. HK Zemgalen pelaajat saivat riiston KeuPa HT:n puolustusalueella ja parin nopean syötön jälkeen Kristaps Rokis pääsi nokikkain Oskari Parviaisen kanssa ja onnistui ohittamaan KeuPa-maalin lujalla rannelaukauksella. Hieman myöhemmin vierailijat pääsivät ylivoimalle ja onnistuivat kasvattamaan johdon 0-2 illan toisella ylivoimallaan. Gatis Gricinskis jakoi lätyn viivaan Harjis Brantsille¸ jonka siniviivalaukaus painui verkon perukoille. Erän loppuun soturit saivat ylivoiman, mutta parhaat tilanteet jäivät uupumaan.

Kolmannen erän alkuun kotijoukkue pääsi jatkamaan toisen erän lopussa alkanutta ylivoimaansa ja lisäksi vieraat ottivat toisenkin jäähyn. Onnistumisia ei kuitenkaan tullut ja kiri ei ottanut täyttä tuulta alleen. Jäähyjen jälkeen soturien ote pelistä kuitenkin parani, mutta vastassa oli tiivis ja sitkeä puolustus. Lopulta ajassa 46.49 kotijoukkue sai kuparisen rikki, kun jo ohimenneeltä tilanteelta vaikuttanut hyökkäys johti Niko Kivelän taidokkaaseen ohjurimaaliin Aleksi Malisen lusikkapuolen syötöstä. Sekä paikalla ollut yleisö, että kotijoukkue saivat heti maalin jälkeen uutta energiaa eikä tasoitusosumaa tarvinnutkaan odottaa pitkään. Ajassa 48.02 Veli-Matti Tiuraniemi haastoi röyhkeästi kulmasta kohti maalin edustaa ja pääsi nostamaan rystypuolelta 2-2 tasoituksen. Tasatilanteessa peli jännittyi hieman, minkä vierasjoukkue pystyi käyttämään paremmin edukseen. Ote siirtyikin hiljalleen HK Zemgalelle ja joukkue sai pitkiä, yli minuutin mittaisia hyökkäysjaksoja. Ensimmäisen maalin tavoin latvialaiset menivät johtoon vahvan hyökkäysalueen riistopelaamisen kautta. Voitetun kamppailun jälkeen myös tiistaina osunut Ricards Bernhards pääsi kiepauttamaan kiekon Parviaisen patjan vierustasta maaliin. Kotijoukkueen hyvä nousi tuntui valuneen hukkaan, mutta vain reilua minuuttia myöhemmin ykkösvitja viiletti vastahyökkäykseen, jossa hyvään vireeseen äitynyt Juuso Heikkilä pääsi iskemään kiekon lähes tyhjään maaliin Mikko Pertun syötöstä. Lukemista 3-3 lähdettiin jatkoajalle.

Jatkoaika tarjosi muutamia loistopaikkoja kotijoukkueelle, mutta vastustajan maalivahti Rihards Cimermanis torjui yritykset. Kotijoukkue haki kiivaammin voitto-osumaa ja piti kiekkoa suurimman osan ajasta. Maaleja ei kuitenkaan nähty ja viihdyttävä kamppailu jatkui aina voittomaalikilpailuun asti. Latvialaiset aloittivat voittomaalikilpailun ja Oskari Parviainen torjui ensimmäisen yrityksen. KeuPa HT:n aloittaja Niko Kivelä onnistui ja tilanne 1-0. Seuraava onnistuja saatiin kolmannessa parissa, kun vieraiden kultakypärä Arturs Homjakovs ohitti Parviaisen. Soturit menivät uudelleen johtoon Miiro Linjalan onnistuttua neljännessä parissa. HK Zemgale oli pakotettu onnistumaan tilanteessa 1-2 eikä Kristaps Rokis onnistunut maalinteossa. Näin tiukkaakin tiukempi kamppailu päätyi sotureille luvuin 4-3 ja arvokkaat kaksi pistettä jäivät Keuruulle.

KeuPa HT:n viikko ja kotipeliputki jatkuu tulevana perjantaina, kun Imatran Ketterä saapuu vieraaksi Keuruun igluun! Kauden kohtaamiset ovat 1-1, ja molemmat pelit ovat päättyneet maalin erolla. Varmasti fyysinen ja viihdyttävä kamppailu on tiedossa ja lisäksi kyseessä on kuukauden ottelu! Liput otteluun myy tuttuun tapaan seat4.me tai Keuruulla Printek / KirjaKeuruu. Tervetuloa kannustamaan Ihmisten joukkuetta voittoon!

Katso KeuPa HT – HK Zemgale -ottelun maalikooste alta.