Seuraa meitä:

Ihmisten joukkueelle neljän pisteen viikonloppu – kausi jatkuu kolmen pelin viikolla

Ihmisten joukkue avasi viikonlopun kotiottelulla TUTOa vastaan. Tasokas ottelu eteni kotijoukkueen hallinnassa, mutta maalit olivat tiukassa. Ratkaisua haettiin aina voittomaalikilpailusta asti, jonka vei nimiinsä TUTO ja loppulukemat kirjattiin 1-2. KeuPa HT:lla jäi parannettavaa maalinteossa lauantaille KOOVEEta vastaan Tampereella. Selvä petraus perjantain peliin nähtiin, kun 60 minuutin pelin jälkeen kotimatkalle lähdettiin kolme pistettä rikkaampana 1-5 voitto takataskussa.

KeuPa HT – TUTO

Kotijoukkue tuli hyvin sisään kamppailuun ja oli vahvempi ensimmäisillä minuuteilla. Soturit saivat mahdollisuuden mennä johtoasemaan ylivoimalla, mutta hyvistä paikoista huolimatta verkko ei heilunut. Ylivoiman päättyessä epäonnistunut syöttö hyökkäysalueella kimposi suoraan jäähyaitiosta vapautuneelle Michael Higginsille, joka onnistui ohittamaan maalilla torjuneen Niko Parkkisen. Maalin jälkeen vieraat olivat pelin päällä, mutta huippupaikoille se ei päässyt. Erän lopussa soturit saivat tasoitusosuman kakkoskentän turvin. Viljam Sandvik avasi Eetu Mäen keskeltä läpi ja laiturin ensimmäinen veto meni ohi maalista. Kiekko kimposi kuitenkin suoraan takaisin Mäelle lapaan eikä mies erehtynyt.

Toiseen erään lähdettiin 1-1 lukemista ja erän edetessä soturit ottivat pelin hallintaansa yhä vahvemmin. TUTOn maalivahdille Julius Pohjanoksalle kertyi peräti 15 torjuntaa toiseen erään. Molemmat joukkueet pääsivät kertaalleen kokeilemaan ylivoimaa, mutta lisämaaleja ei nähty. Molempien joukkueiden maalivahdit pelasivat erinomaisesti.

Ottelun kolmas erä oli toista erää tasaisempi, joskin kotijoukkue oli edelleen hienokseltaan niskan päällä. Maalinteko oli edelleen todellista tervanjuontia eikä ratkaisua saatu kolmannessakaan erässä. Paras maalintekopaikka siunaantui erän puolivälissä, kun Rasmus Heljanko pääsi nokikkain TUTO-vahdin kanssa, mutta Pohjanoksa oli tällä kertaa vahvempi. Erän viimeisillä minuuteilla nähtiin erikoinen tilanne, kun Mikko Perttu sai vastustajan mailasta poskipieleen ja selvän 2+2 sijaan seuraavasta tilanteesta tuomittiin kotijoukkueen maalivahdille Niko Parkkiselle kahden minuutin jäähy kampituksesta. Jatkoajalla paras tilanne oli Joni Airolla, kun mies pääsi läpi Pertun oivaltavan syötön ansiosta, mutta tälläkään kertaa kiekkoa ei saatu sisään.

Voittolaukauskilpailu alkoi vieraiden Leevi Lembergin ja kotijoukkueen Juuso Heikkilän onnistumisilla. Seuraava onnistuja nähtiinkin vasta yhdeksännessä parissa, kun TUTOn Lemberg onnistui toistamiseen ja raktaisi lisäpisteen turkulaisille.

KOOVEE – KeuPa HT

Pelin lähtökohdat olivat selkeät, sillä KOOVEE oli ollut niskan päällä kauden aikaisemmissa kohtaamisissa ja joukkueet majailivat sarjataulukossa samoilla sijoilla. Vain voitto kelpasi. Selvästi kotiottelusta sisuuntuneet soturit aloittivat pelin loistavasti mennen johtoon kuudennella minuutilla Rasmus Heljangon maalilla. Maalia edelsi Miiro Linjalan hieno keskialueen kuljetus. Osat vaihtuivat 0-2 maaliin ajassa 12.13: hyökkäysalueen riiston jälkeen Heljanko antoi pienen siirron keskelle Linjalalle, joka laukoi ranteella kiekon verkon perukoille. Pian maalin jälkeen KeuPa HT pääsi ylivoimalle ja sen aikana kokoonpanoon paluun tehnyt Juuso Ketola laukoi tilanteeksi jo 0-3. Maalin jälkeen vieraiden ote hieman löystyi ja KOOVEE saikin kavennusmahdollisuuden kahden peräkkäisen soturi-jäähyn myötä. Näistä jälkimmäisen aikana kotijoukkue iski pelin 1-3 Jeremi Wehmaksen osumalla.

Ottelun toinen erä oli maaliton ja tilastomerkintöihin kirjattiin kertaalleen jäähyt molemmille joukkueille. Viime aikoina tiivistynyt soturipuolustus ei antanut KOOVEElle mahdollisuuksia nousta peliin mukaan ja viimeisenä lukkona Leevi Nikkinen otti tärkeitä koppeja torjuen muun muassa Okko Kangasniemen läpiajotilanteen.

Kolmannen erän puolessa välissä KeuPa HT:n Kohei Sato katkoi KOOVEEn hyökkäysalueen syötön, pinkoi läpiajoon ja viimeisteli tyylikkäästi 1-4 maalin. Pelin jo ratkettua Heljanko pääsi tuikkaamaan kiekon tyhjään maaliin KOOVEEn hakiessa kavennusta kuudella kenttäpelaajalla. Näin soturit katkaisivat ”KOOVEE-kirouksensa” ja palasivat voittokantaan. Viikon peleistä tuloksena hienot 7/9 pistettä ja varsinkin joukkueen puolustuspelaaminen oli mallikasta joukkueen päästäessä vain yhden maalin jokaista ottelua kohden.

Kausi jatkuu kolmen pelin viikolla ja ensimmäinen koitos pelataan tulevana keskiviikkona 1.3, kun Keuruun jäähallissa vastaan luistelee Hokki! Hiihtolomaviikon pelipäivä aloitetaan kuitenkin jo aamupäivällä klo 10-12, kun KeuPa HT:n talvirieha rantautuu Keuruun jäähallin viereiselle ulkojäälle. Talviriehassa pääset mukaan joukkueen aamujäille ja luistelemaan ja kiekottelemaan KeuPa HT:n pelaajien kanssa. Tapahtumaan vapaa pääsy ja tarjolla ilmaista makkaraa ja mehutarjoilua! Liput keskiviikon matsiin myy seat4.me sekä Keuruulla Printek / KirjaKeuruu.

Viikon muut ottelut ovat viikonloppuna, kun perjantaina joukkue matkaa Heinolaan ja lauantaina Kokkolaan.

Katso viikonlopun otteluiden maalikoosteet alta.