Seuraa meitä:

KeuPa HT:n kolmannen erän maalit toi joukkueelle täydet pisteet Yhteisöpelistä – loppulukemat kirjattiin numeroin 6-3

Keskiviikko-iltana Keuruun jäähallissa pelattiin Yhteisöpeli. Yleisö pääsi nauttimaan laadukkaasta jääkiekosta, siististä pelistä ja kotijoukkueen voitosta. KeuPa HT oli hallitsevampi osapuoli kamppailussa ja ansaitsi siten voittonsa ja kolme pistettä. Ottelun lopputuloksen myötä KeuPa HT:n pudotuspelit alkavat tulevana maanantaina kotiottelulla 1. kierroksella. Vastus selviää vasta viimeisten kierrosten jälkeen! Runkosarjan päätös on luvassa lauantaina, kun Keuruun iglussa vastaan luistelee Kiekko-Espoo!

Molemmat joukkueet aloittivat kamppailun aktiivisesti heti ensimmäisistä minuuteista alkaen. Peli oli nopeaa mikä heijastui muutamiin läpiajotilanteisiin ensimmäisessä erässä, mutta molempien joukkueiden maalivahdit onnistuivat torjumaan tilanteet. KeuPa HT teki avausmaalin ajassa 14.57. Joukkue pääsi vastahyökkäykseen, jossa Rasmus Heljanko jakoi kiekon maalille luistelevalle pistepörssin kärkinimelle Mikko Pertulle ja mies ohjasi kiekon komeasti yläkulmaan. Sotureiden harmiksi ote herpaantui ja klassinen ”maalinjälkeinen vaihto” epäonnistui, kun vieraat iskivät tasoituksen niin ikään vastahyökkäyksestä. Kasper Halttunen jätti kiekon KeuPa HT:n puolustusalueella Emil Oksaselle, joka tasoitti pelin tarkalla laukauksella. Näin ensimmäiselle erätauolle lähdettiin 1-1 tasatilanteessa.

Toisessa erässä pelin kuva muuttui ja KeuPa HT vankisti otettaan kamppailusta. Erän alkuun kotijoukkue vyörytti hyökkäys hyökkäyksen perään kohti vantaalaisten maalia, mutta lukuisista hyvistä paikoista huolimatta verkko pysyi puhtaana. Kesken paineistuksen vierasjoukkue pääsi vastahyökkäykseen ja onnistui maalinteossa ajassa 29.19. K-Vantaan hyökkääjä Matias Laaksonen laukoi siniviivalta kohti maalia, jonka edustalta Joonas Rinnetmäki ohjasi kiekon sisään ohi Niko Parkkisen, peli 1-2. Soturien vastaus tuli ajassa 36.16. Jami Hänninen katkoi Kiekko-Vantaan hyökkäyksen puolustusalueella ja jakoi laidassa luistelevalle Mikko Pertulle. Perttu syötti rystylätyn keskelle Joni Airolle ja parin veivin jälkeen viimeisteli tyylillä yläkulmaan. Ehkä maaliakin tyylikkäämpi oli miehen tuuletus hyppäämällä korkealle plekseihin. Hurmioitunut keuruulaisyleisö sai lisäpontta maalista ja tuuletuksesta omaan kannustukseensa. Lukemista 2-2 poistuttiin viettämään erätaukoa.

Kolmannessa erässä yleisö kannusti kotijoukkuetta äänekkäästi. Erinomainen tunnelma hallissa vaikutti selvästi Ihmisten joukkueen pelaajiinkin. Kolmas erä oli kahta edellistä tasaisempi, joskin parhaimmat paikat sai kotijoukkue. Ajassa 49.41 Tomi Niku vei soturit johtoon tarkalla laukaisulla Veli-Matti Tiuraniemen ja Viljam Sandvikin järjestämän nopean vastahyökkäyksen päätteeksi. Viiden minuutin päästä johtomaalista ajassa 54.05 KeuPa HT:n ykkösvitja lisäsi johdon 4-2. Mikko Perttu teki maalin Joni Airon esityöstä hyökkäysalueen kulmapelin ja harhauttelun jälkeen. Hetkeä myöhemmin molemmat joukkueet saivat jäähyt väkivaltaisuudesta, ja K-Vantaa hyödynsi erikoistilanteen paremmin. Vieraat voittivat aloituksen KeuPa HT:n hyökkäysalueella ja pelasivat nopeasti avopaikan Otto Salinille, joka laukoi pelin 4-3. Pian maalin jälkeen vantaalaiset hakivat tasoitusta ilman maalivahtia pelatessaan, mutta tuloksetta. Sen sijaan soturit ratkoivat pelin Rasmus Heljangon onnistuessa lyömään kiekon kahdesti tyhjään maaliin ja loppulukemat kirjattiin 6-3. Niko Parkkiselle kertyi 25 torjuntaa Ihmisten joukkueen maalilla.

-

Ottelun tulos merkitsi sen, että KeuPa HT:n pudotuspelikevät starttaa tulevana maanantaina 20.3, kun pudotuspelien 1. kierros aloitetaan kotona Keuruulla! Pudotuspelivastus selviää vasta viimeisten runkosarjakierrosten jälkeen, mutta joku kolmikosta KOOVEE/K-Vantaa/TUTO asettuu vastaan paras kolmesta -sarjassa. Runkosarjan päätös on luvassa puolestaan tulevana lauantaina, kun Kiekko-Espoo luistelee vastaan iglussa! Lämpimästi tervetuloa kannustamaan soturit voittoon ja kohti playoffeja. Liput myy tuttuun tapaan seat4.me sekä Keuruulla Printek / KirjaKeuruu.

Joni Airo rikkoi K-Vantaa ottelussa 30 maalin rajapyykin ja teki samalla KeuPa-historiaa runkosarjamaalien osalta! Aiempaa maaliennätystä soturi-paidassa piti 29 maalilla hallussan Markus Jokinen kaudelta 17-18. Mikko Perttu puolestaan tehoili ottelussa 2+1 tehoin nousten jo 70 pisteeseen Mestiksen runkosarjassa. Perttu on näin historian kolmas pelaaja koskaan, joka on rikkonut maagisen 70 pisteen rajan! Mestiksen piste-ennätystä pitävät hallussaan Tero Forsell (06-07 TUTO) ja Oula Palve (15-16 Jukurit) 71 pisteellä.

Katso ottelun KeuPa HT – K-Vantaa maalikooste alta.