Seuraa meitä:       

Huippumaalivahti Ēriks Vītols KeuPa HT:n maalinsuulle! – Artūrs Andžāns täydentää riikalaiskaksikon ensi kauden joukkueessa

KeuPa HT on tehnyt vuoden mittaiset sopimukset maalivahti Ēriks Vītolsin ja puolustaja Artūrs Andžānsin kanssa juhlakaudelle 23-24. 

Latvian pääkaupunki Riiasta kotoisin oleva Ēriks Vītols, 21v, on merkittävä vahvistus KeuPa HT:n joukkueelle nuoresta iästä huolimatta. Viime kaudella latvialaistorjuja pelasi HK Zemgalessa Mestistä sekä Latvian ja Liettuan yhteistä Optibet Hokeja Ligaa voittaen sarjan mestaruuden. Mestiksessä Vītols torjui 28 ottelua 92 % varmuudella ja tilille kertyi kaksi nollapeliä. Optibet Hokeja Ligassa Vītols pelasi huimalla yli 95 % torjuntaprosentilla. Latvian maajoukkueenkin ovia kolkutellut Vītols on myös päässyt esiintymään kuudessa KHL-ottelussa Dinamo Rigan paidassa.

KeuPa HT:n maalivahtivalmentaja Nico Rajala odottaa innolla Vītolsin kanssa työskentelyä:

 - Ēriks Vītolsilla on takanaan vahva kausi Mestiksessä ja hän saapuu Keuruulle todella motivoituneena. Ēriks lukee peliä hyvin ja omaa monipuoliset torjuntataidot. Hän on tavoitteellinen nuori maalivahti, joten on hienoa saada Ēriks mukaan osaksi Ihmisten joukkueen tulevan kauden tarinaa!

Soturipaitojen päävalmentaja Sami Ryhäsen mukaan Vītols tulee olemaan yksi sarjan parhaista maalivahdeista:

 - Ēriks on kansainvälisen tason maalivahti, jonka CV puhuu kovaa kieltä nuoresta iästä huolimatta. Hän on pelannut KHL:ssä sekä Latvian maajoukkueessa ja ilman NHL apuja hän olisi ollut kevään MM-kisoissa mukana. Ēriksillä on potentiaalia nousta aivan maailman huippusarjoihin asti. Hän oli Mestiksen yksi parhaista maalivahdeista viime kaudella, joten on erittäin hienoa saada hänet Keuruulle.

 

Niin ikään riikalainen Artūrs Andžāns, 21v, vahvistaa Ihmisten joukkueen puolustusta tulevalla juhlakaudella. Isokokoinen Andžāns saapuu Keuruulle Turusta TuTon paidasta, missä nuori latvialainen pelasi viime kaudella Mestistä yhteensä 51 runkosarjaottelua tehoin 2+7 sekä kahdeksan pudotuspeliottelua. Toissa kaudella ennen TuTo komennusta Artūrs pelasi Venäjän juniorisarja MHL:ää HK Rigan paidassa toimien joukkueen kapteenina. Samalla kaudella vasemmalta puolelta operoiva puolustaja pääsi myös pelaamaan yhden KHL-ottelun Dinamo Rigan joukkueessa.

Sami Ryhänen kertoo Artūrsin tuovan joukkueen puolustukseen lisää kokoa ja luonnetta:

 - Artūrs on hyvin liikkuva, isokokoinen yleispuolustaja, jolta löytyy myös potentiaalia pisteiden tekoon. Artūrs on saanut paljon kehuja luonteestaan aikaisemmissa joukkueissaan ja hän tulee varmasti antamaan kaikkensa joukkueen eteen joka ikinen ilta. Artūrs kuuluu Ēriksin tavoin Latvian maajoukkuerinkiin, joten pyrimme auttamaan häntä vakiinnuttamaan paikkansa siellä.

 

KeuPa HT:n joukkueessa on nyt kaksi maalivahtia, kuusi puolustajaa sekä kymmenen hyökkääjää. Ihmisten joukkueen päävalmentaja Sami Ryhänen näkee, että KeuPa HT:n juhlakauden joukkueen rakentaminen on edennyt hyvin:

 - KeuPa HT:n joukkueen rungosta on muodostunut hyvä, potentiaalinen ja sitoutunut ryhmä, johon ollaan tyytyväisiä. Juhlakauden joukkueeseen ollaan saatu sopivia palasia. Muutamia täsmävahvistuksia etsitään vielä hyökkäykseen ja puolustukseen.

 

Tervetuloa Keuruulle, Ēriks ja Artūrs!