Seuraa meitä:

Tasokkaasta naistenpäivä-pelistä hieno 7-4 voitto – RoKi kaatuu Keuruulla kolmannen erän ylivoimamaaleilla

KeuPa HT ja RoKi tarjosivat playoffs-henkisen taistelun tiistai-illan ja naistenpäivä-pelin ratoksi. Illan ottelun ratkaisu nähtiin kolmannen erän lopussa, kun RoKin Jaani Holopainen taklasi rumasti Jani Kluuskeria kaulan seudulle saaden tilanteesta ulosajan. Soturit ratkoivat pelin tekemällä viiden minuutin ylivoiman aikana kolme maalia.

Seuraavana edessä on Latvian reissu ja joukkue kohtaa Jelgavassa HK Zemgalen kahdesti. Seuraava kotipeli pelataan puolestaan ensi viikon keskiviikkona 15.3, kun kauden yhteisöpelissä vastaan luistelee K-Vantaa! Yhteisöpeliin on kaikille ilmainen sisäänpääsy!

KeuPa HT tuli otteluun valmiina ja lauantain rumasta tappiosta selvästi sisuuntuneena. Soturit pääsivätkin pian pelaamaan ylivoimaa, mutta RoKi-maalivahti Sami Suni onnistui torjumaan hyvät paikat. Jäähyn jälkeen RoKi sai muutaman hyökkäyksen ja onnistui menemään 0-1 johtoon. Ihmisten joukkueen tolppien välissä torjunut Topias Leinonen ei saanut Antti Erkinjuntin laukausta kiinni ja kiekko jäi elämään patjan ja tolpan väliin. Lopulta kiekon kävi tuppaamassa sisään RoKin kultakypärä Heikki Huttunen. KeuPa HT ei lannistunut takaiskusta vaan jatkoi hyvää draiviaan. Tämä tuotti tulosta erän puolivälissä, kun illan toisen ylivoiman aikana Eetu Mäki onnistui maalinteossa Leo Ringin taidokkaan tarjoilun päätteeksi. Pian maalin jälkeen soturien ykkösvitja vei isännät johtoon Juuso Heikkilän maalineduslaukauksella. Vielä erän loppuun vieraat pääsivät ylivoimalle ja onnistuivat tasoittamaan pelin Jere-Matias Alasen tarkalla laukauksella. Varsin tasokas ja vauhdikas avauserä päättyi näin lukemiin 2-2, joskin kotijoukkue oli erässä niskan päällä.

Toiseen erään molemmat joukkueet tiivistivät puolustustaan ja maalivahdit pelasivat hyvin. Erän alkuun Valtteri Koskela passitettiin kampituksesta jäähylle, mutta KeuPa HT:n aktiivinen alivoima onnistui tylsyttämään vieraiden yritykset. Erän ainokainen osuma nähtiin ajassa 35.17, kun suorasta vastahyökkäyksestä Mikko Perttu jakoi kiekon Heikkilälle ja mies painoi sen vastustamattomasti ohi Sunin. Soturit olivat myös toisessa erässä hienokseltaan pelin päällä ja ansaitsivat johtoasemansa.

RoKi tuli puolestaan kolmannen erän alkuun aivan toisenlaisella ilmeellä ja KeuPa HT oli alkuun helisemässä. Kovan paineen tuloksena Anton Sikorski tasoitti pelin b-pisteiden välistä 3-3 ajassa 44.44. Peli jatkui maalin jälkeen vierasjoukkueen komennossa aina Antti Erkinjuntin johto-osumaan asti ajassa 51.53. Tilanteessa 3-4 KeuPa HT:n kantti ei horjunut vaan joukkue löysi uuden vaihteen silmään ja pääsi pelin päälle. Joni Airo tasoitti pelin Pertun syötöstä ja samassa tilanteessa sai näpeilleen Tom Grönblomin mailasta, mutta rangaistuksia tilanteesta ei vihelletty. Maalitilanteen jälkeen kotijoukkue oli aktiivinen saaden useita hyökkäyspaikkoja. Tunne kasvoi pelissä ja moni selvältä näyttänyt jäähytilanne jäi viheltämättä. Ajassa 56.53 RoKin Jaani Holopainen teloi rumasti Jani Kluuskerin laidan läheisyydessä iskien poikittaisella mailalla leuan ja kaulan seudulle. Tilanteesta tuomittiin Holopaiselle ulosajo. KeuPa HT käänsi pelin ylivoiman aikana itselleen. Voittomaalin iski Ring nousten röyhkeästi keskustaan ja laukoen ohi Sunin. RoKi haki tasoitusta ilman maalivahtia, mutta ei siinä onnistunut ja Rasmus Heljangon ja Viljam Sandvikin maaleilla peli ratkesi.

Playoffs-henkinen kamppailu päättyi näin kotijoukkueen hienoon 7-4 voittoon! Ottelussa oli todella hieno tunnelma ja kannustus läpi pelin sekä tunnetta kaukalon molemmilla puolilla. C Moren jälkihaastattelussa KeuPa HT:n päävalmentaja Sami Ryhänen oli tyytyväinen joukkueen peli-ilmeeseen illan kamppailussa ja näki KeuPa HT:n olleen parempi ottelussa. Ihmisten joukkueen pelit jatkuvat seuraavaksi Latviassa, jossa joukkue kohtaa HK Zemgalen tuplaotteluissa viikonloppuna.

Katso KeuPa HT – RoKi -ottelun maalikooste alta.